Weightlifting!

Geplaatst: 1 jaar geleden op 09-03-2023 in de categorie: Workout

Ook wel Olympic weightlifting genoemd en bij deze lessen wordt de focus gelegd op het ontwikkelen van kracht, techniek, mobiliteit, houding en nog veel meer om beter te worden in Olympic weightlifting.

Olympic weightlifting bestaat uit 2 groten lifts de snatch en de clean & jerk. Tijdens de lessen werken we doormiddel van verschillende soorten oefeningen aan dekracht en techniek binnen deze 2 lifts, ook werken we veel aan het verbeteren van jemobiliteit en core.

Wij zijn enorm fan van deze lessen. Niet alleen omdat het heel leuk is om te doen, maar ookomdat het enorm veel voordelen heeft voor je lichaam.

Voordelen Weightlifting:

Voordeel 1: Weg met slechte houding en blessures!

Je word niet alleen sterker, maar

naarmate je meer aan het bewegen en sporten bent voorkomt het ook blessures. Omdat we veel aan techniek en houding werken zal je postuur ook verbeteren.

Voordeel 2: Jouw stofwisseling krijgt een boost.

Door al dat trainen bouw je spieren en meer kracht op waardoor jouw stofwisseling een flinke boost krijgt. Daardoor verbrandt je meer calorieën zonder dat je aan het sporten bent. Je lichaam heeft namelijk meer energie nodig

om te herstellen.

Voordeel 3: Gezonder leven.

Natuurlijk! Dit allemaal zorgt voor een gezonder leven dan

wanneer je niet aan Olympic weightlifting of een andere sport doet. Want we hebben nu al redelijk wat voordelen genoemd, maar er zijn er nog zo veel meer, dat het haast onmogelijk is ze allemaal te noemen.

Dus voor nu laten we het hierbij, ben jij benieuwd naar de anderen voordelen. Kom eens langs en vraag het een van onze trainers. Ze leggen het je graag uit terwijl jij een proefles kan volgen.