Meet the trainer: Ronald

Geplaatst: 2 jaar geleden op 02-05-2022 in de categorie: Team

Iedere maand stellen we 5 vragen aan een trainer of coach van de Feel Good Fitness Factory. Zodat jij ze weer wat beter leert kennen. Vorige maand was het de beurt aan Rianne om een en ander met jullie te delen. Zij heeft de handschoenen doorgegeven aan onze trainer Ronald!

Ronald is per 1 juni al twee jaar bij de Feel Good Fitness Factory. (Zet je hem in de agenda? XD) Hij geeft bij ons de Spinning, Endurance, Power fitness, Advanced, Strength, Fitness lessen én Personal Training. Een man die van alle markten thuis is. En dat mag ook wel als je al vanaf 1996 in de fitnesswereld actief bent ;p

Maar wat weet jij nog niet van Ronald? En welke tips heeft hij voor jou? We stelden hem vijf vragen.

Als je een uur hebt om te ontspannen, wat doe je dan? 

Als ik een uurtje vrij heb, duik ik vaak even achter mijn computer om nieuwe muziek te zoeken voor de lessen of een DJ-mix te maken. Dat is echt mijn ontspanning. Ff lekker je hoofd leegmaken. Heerlijk.

Wat/wie inspireert jou?

Rich Froning. Hij heeft, als individual, 4x achter elkaar de CrossFit games gewonnen en daarna nog eens 5x met zijn team de CrossFit games gewonnen. De manier waarop hij zijn WOD’s afwerkt, vind ik echt fenomenaal. Hij kiest een snelheid en daar wijkt hij niet meer van af. Hij weet zo goed te “pacen” (één tempo aanhouden) en blaast zich hierdoor (bijna) nooit op. Hier haal ik heel veel inspiratie vandaan, die ik dan weer veel toepas in de (endurance) lessen.

Wat staat er nog op jouw bucketlist? 

Ik ben echt een adrenaline junk. Hoe sneller, hoger, uitdagender des te interessanter ik het vind. Maar wat bovenaan mijn bucketlist staat is: parachute springen! Dit voorjaar wil ik dit écht gaan doen. Dit lijkt mij echt super gaaf. Die hoogte, vrijheid, stilte, snelheid, daar krijg ik (denk ik) een enorme kick van.

Wat wilde je worden toen je ‘jong’ was? 

Van kleins af aan wist ik al dat ik professioneel sporter wilde worden. Eerst voetbal, want dat deed ik van kleins af aan tot mijn 15e. Maar honkbal was het geworden. Wij speelde vroeger altijd honkbal in de straat en ik ben werkelijk van de straat geplukt door een honkbalcoach om te komen honkballen. Op mijn 15e ben ik dus overgestapt naar het honkbal (HCAW in Bussum) en heb vele jaren in het eerste team gespeeld. Ben 1x landskampioen geworden. In 1996, bij een Europacup wedstrijd in Italië, ben ik helaas geblesseerd geraakt aan mijn schouder. Door deze blessure en de bijbehorende revalidatie ben ik in de sportschool wereld terecht gekomen.

Welke serie raad je iedereen aan te kijken?

Ballers! Dit is een serie op HBO met Dwayne “the Rock” Johnson en dat gaat over het leven van professionele Football spelers die na hun profcarrière vaak in een financieel gat raken. Dwayne richt na zijn profcarrière een financieel adviesbedrijf op die de financiën van de (ex)sporters beheerd. Veel sport, luxe leven, feesten en alles wat daarbij hoort. (beetje mannen serie 😉 )