Het verhaal van Julie & Sophie – HYROX Race Maastricht

Geplaatst: 2 jaar geleden op 04-04-2022 in de categorie: Blog

Julie en Sophie, twee toppers die regelmatig te vinden zijn in de Feel Good Fitness Factory zijn een geweldig avontuur aangegaan vanaf het moment dat ze zich hebben opgegeven voor de welbekende HYROX Race. Lees hieronder hun verhaal.

Daar gingen we dan afgelopen weekend…, op naar Maastricht! Eind januari besloten we – na de enthousiaste verhalen van Irma gehoord te hebben – om ons in te schrijven voor dit Hyrox event. Hyrox: een combinatie van conditie, functionele training en kracht. We waren enthousiast en fit maar hadden – op dat moment – weinig ervaring met verschillende onderdelen. Totaal ‘out of our comfort zone’ en met nog weinig tijd om ons goed voor te bereiden gingen we de uitdaging aan. Irma heeft ons intensief begeleid en we begonnen ook echt lol te krijgen in de trainingen (op het laatst zeker 5x per week) en andere voorbereidingen. Met onze tickets en shirtjes aangeboden door Feel Good Fitness Factory, kon het avontuur eigenlijk al niet meer meer mis gaan!!

Na een sundowner vrijdagavond in Maastricht, lekkere sushi en goede nachtrust, meldden we ons zaterdag aan in de MECC waar het event plaatsvond. En wat een indrukken kregen we daar! Pompende beat, volle zaal, veel toeschouwers, internationale deelnemers: heel gaaf. En opeens die wedstrijd spanning… want het moet dan maar wel nog even gebeuren.

Bij de HYROX race zijn de oefeningen, afstanden en gewichten altijd hetzelfde. Fijn, vonden wij, want dan kan je heel gericht trainen en ook ambitieus zijn in de tijd die je wilt neerzetten. Het is 8x 1 km hardlopen en tussen die hardloopsessies steeds een ‘butcher oefening‘ (zoals Julie ze noemt) – farmers carry, sled pull and push, sandbag lunges, wallballs en burpee broad jumps. Je kan individueel meedoen of als duo (doubles in HYROX-jargon).

Na lichte warming-up en nog een oppepper vlak voor start moesten we aan de bak. En het viel ons zwaar de eerste rondes eerlijk gezegd. Hardlopen in een sporthal is echt anders dan lekker buiten over de hei. We gingen meteen ‘los’ op de ski ergometer en trekken en duwen van de slee (sled). Hydrateren is alles leerden we snel… Julie stelde voor om na iedere oefening wat water te drinken en een mini rustmoment in te bouwen. Na 4 rondes ging de knop voor ons volledig om. We gingen snel, lagen zelfs voor op schema en dat gaf ons het zelfvertrouwen en de kracht om door te pakken.

Kijkend naar de klok en nog twee oefeningen te gaan, hadden we nog even een tegenvaller met de lunges. Toch veel zwaarder dan verwacht… de wallballs als laatste waarbij Sophie ‘one for the team’ heeft genomen en maar liefst 50 van de 75 wallballs er zo uit knalde!!. Daar ben je een duo voor 🙂

En toen snel over de finish in 1.22.16, met meer dan de helft van de Women Doubles achter ons gelaten en tevens qua tijd zo’n 6 minuten onder het gemiddelde. Euforie!

Zoals de HYROX official site zelf vermeldt: 75% van de deelnemers schrijft zich vrijwel meteen in voor de volgende race. En dan kunnen wij maar wat goed begrijpen; once you join one, you’re hooked!! Zien we jullie ook in Amsterdam op 22 oktober 2022?

Groetjes,

Julie en Sophie