Goede voornemens volhouden

Geplaatst: 1 jaar geleden op 31-12-2022 in de categorie: Blog

Het nieuwe jaar gaat bijna beginnen en velen van ons zullen starten met goede voornemens. Misschien willen we vaker naar de sportschool, meer tijd voor onszelf vrij maken of gezonder eten. Wat je doel ook is, stiekem weten we dat veel nieuwjaar voornemens niet gehaald worden. 

Wij willen graag dat jij die van jou wel haalt, daarom helpen we je graag wat verder. We geven je tips om je goede voornemens om te zetten in gewoontes. Hierdoor maak je het voor jezelf een stuk makkelijker om je doelen te bereiken. 

Tip 1 – Ga voor een duidelijk doel

Jij wilt je doel behalen, maar wat is je doel eigenlijk? Als je sterker wilt worden, hoe ga je dat meten, gaat het om een specifieke oefening of in het algemeen, waarom wil je dit eigenlijk? 

Schrijf jouw doel zo precies mogelijk uit. Zo krijg je in plaats van: ‘ik wil sterker worden’. ‘Ik wil voor het eind van 2023 10 kilo zwaarder kunnen deadliften dan ik nu doe.’. 

Door je doelen duidelijk uit te schrijven kan je een plan van aanpak gaan maken en weet je ook dat je halverwege het jaar ongeveer 5 kilo extra moet kunnen liften. Als dat zo is, weet je dat je goed op weg bent. 

Tip 2 – Wees voorbereid

Helaas gaan dingen niet altijd zoals je ze hebt gepland. Er komen dingen tussendoor, je mist een paar gym sessies en opeens loop je achter op je planning. Wat ga je dan doen?

Om te zorgen dat je niet opgeeft, is het handig om voorbereid te zijn op dit soort momenten. Als je al weet wat je gaat doen raak je niet zo snel in paniek, en zal je ook veel minder snel willen opgeven. 

Voeg dus onder jouw duidelijk uitgeschreven doel een plan toe met wat je gaat doen wanneer dingen niet gaan zoals je had verwacht. 

Tip 3 – Maak het leuk!

Het allerbelangrijkste, misschien wel, maak het leuk voor jezelf. Heb je weleens iets proberen vol te houden waar je elke keer weer tegenop zag? Dat kan je maar een tijdje volhouden voordat je elk smoesje en excuus dat er is, gaat gebruiken om er onderuit te komen. 

Dus probeer het leuk voor jezelf te maken, met bijvoorbeeld muziek, vrienden of afwisseling. Wanneer het leuker is voor jezelf om te doen is het zo veel makkelijker om vol te houden. Het moment dat je dan ook echt resultaat begint te zien is natuurlijk nog leuker, maar dat bereik je alleen als je door de zure appel heen bijt. 

Wat zijn jouw goede voornemens voor het komende jaar, of doe jij niet aan goede voornemens? Ook als je niet doet aan goede voornemens kan je deze tips gebruiken om nieuwe gewoontes aan te leren of doelen te behalen. De theorie blijft namelijk hetzelfde!