3 Tips voor fitness beginners

Geplaatst: 1 jaar geleden op 27-09-2022 in de categorie: Motivatie

Ben jij net begonnen met je fitness journey? Of sta jij nog in de start blokken? Dan kunnen deze tips jou helpen om de meest gemaakte beginnersfouten te voorkomen. Wij geven jou graag 3 tips voor fitness beginners!

Doe het rustig aan.

Je bent net begonnen en waarschijnlijk hartstikke enthousiast over alles. Je hebt net wat dingen geleerd over trainen en voeding en wilt dat het liefst meteen toepassen, dat is top. Maar kan vaak de overhand nemen waardoor je je rust niet neemt en net iets te hard gaat. Dat is zonde, niet alleen is het slecht voor je lichaam en herstel, je zult ook nog eens merken dat je niet alle progressie maakt die je zou kunnen maken. 

Je bent dus niet optimaal aan het trainen wat zonde is van jouw energie en tijd. Door goed je rust te pakken en het langzaam op te bouwen zul jij niet alleen gemotiveerd blijven, maar ook het meeste resultaat behalen. 

Doe wat je leuk vindt. 

Heb jij een absolute hekel aan squats? Of kijk jij echt er tegenop om de lat pull down te doen? Iedereen heeft wel 1 of meerdere oefeningen die ze gewoon niet willen doen. Als jij weet dat die vanmiddag op het programma staan kijk je al een stuk minder uit naar je training. 

Daar is gelukkig een hele simpele oplossing voor, doe een andere oefening. Het klinkt makkelijk, maar vaak wordt er toch gedacht dat het erbij hoort dat je iets niet leuk vind. Dat hoeft zeker niet het geval te zijn. Zeker als je net begint moet sporten vooral leuk zijn. 

Probeer niet alles tegelijk te doen.

Natuurlijk wil jij zoveel mogelijk resultaat behalen in een korte tijd, nieuwe oefeningen, trainingsschema, voeding en nog veel andere dingen die je wilt aanpassen om zovele mogelijk resultaat te behalen. Wat gebeurt er? Het is te veel. En dat is heel begrijpelijk. 

Hoe pak je het dan aan? Door langzaam aan aanpassingen door te voeren in je dagelijks leven. Het liefst begin je met iets kleins, zodra je dat onder de knie hebt en zonder na te denken doet kan je door naar het volgende. 

Zo ga je langzaam aan nieuwe gewoontes opbouwen die je niet alleen resultaten nu opleveren maar ook op de lange termijn. 

Met de juiste begeleiding kan jij nog meer beginnersfouten voorkomen en zeker weten dat je de juiste aanpak hebt. Welke vorm van begeleiding het beste bij jou past, ligt aan je doelen maar ook je ervaringsniveau. Benieuwd naar wat we voor je kunnen betekenen? Neem dan eens contact op of kom langs voor een proeftraining.