3 Tips om gemotiveerd te blijven

Geplaatst: 1 jaar geleden op 24-10-2022 in de categorie: Motivatie

We kennen het allemaal, de ene week ben je een stuk enthousiaster om naar de sportschool te gaan dan de andere week. Dat is ook heel normaal, maar wel lastig als je consequent wilt trainen en je doelen wilt bereiken. Daarom geven we jou 3 tips om gemotiveerd te blijven zodat jij jouw doelen kan bereiken!

Probeer een ritme te creeëren

Dit klinkt misschien raar als eerste tip, want op het eerste gezicht heeft het niks te maken met motivaite. Maar het is wel meteen de belangrijkste. De volgende tips helpen je om je motivatie even te boosten, maar dat is allemaal tijdelijk. Jij bent toch op zoek naar een oplossing voor de lange termijn? 

Dat zijn gewoontes, maak het een gewoonte die goed in jouw leven past om naar de sportschool te gaan. Wanneer dat het geval is heb jij de grootste kans op slagen. Hoe doe je dat precies? Door het bijvoorbeeld te koppelen aan een andere gewoonte die al bestaat. 

Dit werkt ook bij het opbouwen van andere gewoontes. Wil jij bijvoorbeeld elke dag 10 bladzijdes lezen? Doe dit dan standaard na het poetsen van je tanden, zo combineer je deze twee gewoontes aan elkaar. 

Focus op wat je leuk vindt

Voor sommigen zullen er dan een of twee groepslessen afvallen en voor de ander wat meer. Maar vaak is dit beter dan jezelf telkens weer naar de sportschool te moeten slepen omdat je weet dat die ene groepsles eraan zit te komen. 

Het is niet erg om voor jezelf op een rijtje te zetten wat wel en niet voor je werkt. Zo kan je de juiste beslissingen maken en plezier vinden in het sporten. Wanneer je iets doet wat je leuk vindt zul je een stuk sneller en gemakkelijker ook echt gaan. 

Toch wat motivatie nodig? 

Het kan zijn dat je toch nog even die kleine push nodig hebt om te gaan. Dan zijn er kleine dingen die je kan doen om toch net wat gemotiveerder te raken. Je kan dan denken aan: 

  • Je favoriete playlist luisteren tijdens je workout
  • Je favoriete gym kleding aan doen naar de sportschool
  • Samen met een vriend of vriendin gaan
  • Neem je favoriete eiwitsnack mee voor na je workout

 Zoals je ziet zijn er meer dan genoeg manieren om jezelf te motiveren en het sporten een gewoonte te maken. Consequent blijven trainen en progressie maken is de manier om resultaten te gaan zien. Dus waar wacht je nog op? Het is tijd om je volgende (of misschien wel eerste) training te gaan plannen. En plan deze zo snel mogelijk, zodat je er zeker van bent dat je ook echt gaat.