Yoga

Of je nou je spieren wil versterken, soepeler wil worden of tot rust wil komen: bij ons kan het allemaal! Daarom kun je bij ons meerdere vormen van yoga doen en zowel mannen als vrouwen zijn welkom in de les. Hieronder lees je een korte uitleg van elke yogavorm.

Hatha yoga

Hatha yoga is de oudste yogavorm en bevat een serie opeenvolgende uitdagende, statische houdingen die verbonden worden met de ademhaling.

Je bouwt spierkracht, souplesse en lichaamsbewustzijn op.

Vinyasa yoga

Vinyasa yoga is een dynamische vorm van yoga. Je flowt in deze les door de houdingen heen op de beweging van je ademhaling. De basis is de zonnegroet en die wordt afgewisseld met losse houdingen. Vinyasa yoga is krachtig en dynamisch en daardoor heb je focus en aandacht nodig. Deze vorm van yoga is dus niet alleen goed voor je lichaam, maar ook voor je geest.

Slow flow yoga

Bij Slow Flow Yoga beweeg je rustig en vloeiend van de ene houding naar de andere. Slow Flow is gericht op het beheerst opbouwen van kracht, mobiliteit en flexibiliteit.

Daarnaast brengt het je in contact met je lichaam en helpt het je geest te ontspannen.

Yin yoga

In Yin yoga zijn de houdingen vooral gericht op het versterken van gewrichten en versoepelen van bindweefsel. Je gebruikt je lijf niet om in een houding te komen, maar je gebruikt de houding om je lijf beter te voelen.

Doordat je drie tot vijf minuten in elke houding blijft, ontstaat er een diepere ontspanning van lichaam en geest.

MyoYin yoga

MyoYin is een combinatie van Yin yoga en Myofacial Release. Met behulp van massageballen en yinhoudingen maken we het bindweefsel in de spieren weer soepel en zacht (Myo = spieren, Fascie = bindweefsel). Door de ballen werk je nog dieper op het bindweefsel waardoor de spieren ontspannen en worden gehydrateerd, de mobiliteit verbetert, de bloedcirculatie wordt gestimuleerd en pijn en ontstekingen verminderen.

Een goede combinatie met de meer actieve sporten zoals fitness, krachttraining, spinning en hardlopen!

Yoga Nidra

Yoga Nidra wordt ook wel de slaap van de yogi genoemd. Het is een geleide meditatie, waarbij je lichaam slaapt, maar je geest wakker blijft. Tijdens Yoga Nidra balanceer je systematisch tussen wakker zijn en slapen.

Er wordt gezegd dat een halfuur Yoga Nidra gelijk staat aan wel 4 uur slaap. Daarom voel je je na Yoga Nidra vaak verfrist en uitgerust.

Intensiteit

Alle Small Group Trainingen

Yoga

Onze yoga trainers

Jessica Strijker
Jessica Strijker
Marleen Bontekoe
Marleen Bontekoe
Jeannine Paulich
Jeannine Paulich