De inspirerende progressie van Jasper

prpgressie

Progressie: het is voor iedereen wat anders en iedereen bereikt het ook op een andere manier. Toch kan iemands aanpak een ander enorm inspireren. Daarom vertellen we je graag over de progressie van Jasper.

Jasper is maar liefst 17 kilo lichaamsgewicht kwijtgeraakt en 12,5% vetpercentage, mét behoud van spiermassa. Daarnaast is zijn spiermassa in zijn boven- en onderlichaam weer in balans.

Inmiddels kan hij 140 kg deadliften en een slee duwen met 365 kg in totaal. En daarnaast ook nog eens een steeds betere conditie!

We spraken Jasper over hoe hij die progressie heeft bereikt en wat het hem oplevert:

Jasper, waarom ben je destijds begonnen met sporten?

Ik begon bij Feel Good Fitness Factory omdat ik te zwaar was en me mentaal niet sterk voelde. Ik begon met 2 keer per week, dat was meer dan genoeg op dat moment. Stap voor stap heb ik opgebouwd. Ik heb geleerd dat het tijd kost en dat je pas resultaat ziet als je jezelf die tijd ook gunt.

Wat heb je verder nog gedaan om fitter te worden?

Kijk, 6x per week sporten is super tof is en je boekt echt progressie, maar zolang je niks aan je voeding doet, werk je jezelf eigenlijk alleen maar tegen. Zo’n ‘transformatie’ is echt 70% voeding en 30% trainen. Zonder ook maar enige vorm van een lifestyle switch ben je nog net niet aan een dood paard aan het trekken, van herstel tot bouw, het komt bijna altijd terug bij voeding. En dat is iets wat mensen vaak niet weten of niet willen horen 🙂

Hoe heb jij je nieuwe leefstijl aangepakt?

Je moet het rustig opbouwen in je eigen tempo. Ik ging ook niet gelijk van ’s ochtends tot ’s avonds aan een voedingschema hoor. Het begon met gezonder willen eten en eten voor herstel. In iets van 2/3 maanden is dat toen een volledig voedingschema geworden. Je moet als het ware verslaafd raken aan het goede gevoel en dat heeft bij iedereen tijd nodig. Bij mij was dat binnen een paar maanden, maar dat kan voor een ander een paar jaar zijn.

En wat heeft deze aanpak je opgeleverd?

Nou de lichamelijke progressie spreekt voor zich, en die zal ik altijd willen blijven verbeteren (richting een soort combinatie van Eddie Hall en Matt Fraser :)) Door een fitter lijf krijg je mentaal en fysiek zoveel meer energie. Van die uren die ik elke week train heb ik 24/7 profijt.

Toen ik begon was ik op het laagst van het laagst mentaal. Ik had een depressie en al dat sporten heeft mij mentaal zoveel sterker gemaakt. Niet alleen het sporten trouwens, ook de mentale begeleiding van de trainers, Irma en Ronald.

Dus je bent er nu helemaal?

Haha, I wish! Ik ben heel ver gekomen, maar het gaat echt wel met vallen en opstaan. Ik heb in het begin, maar nu nog weleens, wel regelmatig een terugval gehad. Vooral door dan toch weer te veel te drinken. Ik ben zelfs een keer op de Eerste Hulp beland met alcoholvergiftiging. Het is een illusie om te denken dat alles voor altijd goed gaat als je iets bereikt hebt. Soms gaat het toch weer even mis, maar van die fouten kan je alleen maar leren weet ik uit ervaring.

Training, coaching en voeding

Wil je net als Jasper werken aan je fysieke en mentale fitheid? Bij Feel Good Fitness Factory in Hilversum krijg je altijd persoonlijke begeleiding bij het sporten, in personal training maar ook in onze small group trainingen. Daarnaast besteedt elke trainer aandacht aan het mentale aspect van het werken aan je gezondheid en kun je voedingsadvies op maat krijgen.

Benieuwd wat wij jou zouden adviseren? Stuur een mailtje naar info@fg-ff.nl en we nemen contact met je op of schrijf je in voor een gratis proefles!