Personal Trainer

Sporten – voor veel mensen is het lastig om weer te beginnen met trainen na een lange tijd. Je weet wel dat het goed is voor je gezondheid, maar je hebt al zo lang niets gedaan dat die drempel steeds hoger wordt.

Of je wil wel, maar je hebt last van blessures, pijnklachten of beperkte mobiliteit. Je twijfelt of groepslessen of alleen trainen in de sportschool nu wel verantwoord zijn, maar je vindt een personal trainer alleen iets voor filmsterren en miljonairs.

 

Het risico van trainen zonder personal trainer

Beginnen met trainen zonder goede begeleiding van een personal trainer kan al snel leiden tot onvoldoende motivatie, weinig resultaat of zelfs blessures of andere klachten. Hierdoor bereik je eigenlijk juist het tegenovergestelde van wat je wil, waardoor je snel weer terugvalt in je oude gewoontes.

Vooral op plekken waar de groepen groot zijn of er geen begeleiding is op de vloer, is de kans groot dat je niet de juiste oefeningen doet voor jouw lichaam, doelen en niveau op dat moment. Het kan zijn dat je de oefeningen verkeerd uitvoert, of te ver over je eigen grenzen gaat. Dit is niet goed voor je lichaam en zeker ook niet voor je motivatie.

 

Een personal trainer is jouw persoonlijke coach

Een gecertificeerde en ervaren personal trainer weet precies wie jij bent, wat je wil bereiken, wat je drempels en voorkeuren zijn, wat je lichaam op dat moment kan en welke oefeningen voor jou het beste zijn. 

Ook zorgen personal trainers ervoor dat jij alle oefeningen technisch goed uitvoert en dat er tijdens de training eventueel nog aanpassingen gedaan kunnen worden als dat beter blijkt te passen. In ons team is ook een fysiotherapeut aanwezig. Zo kun je opbouwen zonder iets te forceren, helemaal op je eigen niveau en eigen tempo.

Niet alleen het fysiek trainen is belangrijk, ook jouw mentale kracht en voedingspatroon spelen een grote rol in je gezondheid. Daarom zijn onze personal trainers tegelijk ook coach, voedingsadviseur, vertrouwenspersoon en gewoon je grootste cheerleader!

 

Fitter, sterker, energieker, mobieler, slanker….

Met personal training kun je werkelijk alles bereiken wat je maar wilt: afvallen, sterker worden, fitter worden, mobiliteit verbeteren, blessures verminderen, trainen voor een wedstrijd, je prestaties verbeteren, bepaalde spiergroepen trainen. Voor de meeste van onze leden geldt dat ze zich algeheel een stuk fitter en sterker zijn gaan voelen en meer energie hebben sinds ze onder onze begeleiding zijn gaan trainen. Daarnaast zie je hun lichaam duidelijk andere vormen aannemen!

 

Personal training moet leuk en afwisselend zijn

Personal training saai? Nee joh! Niet bij Feel Good Fitness Factory in elk geval. Wij werken met een klein en hecht team van alleen maar leuke en deskundige trainers. Ons belangrijkste doel is om sporten voor jou zo leuk te maken, dat het een vanzelfsprekend onderdeel van je leefstijl wordt. Je zult dus veel afwisseling in de trainingen ervaren en soms is het zo gezellig dat je niet eens doorhebt dat je eigenlijk best wel hard aan het trainen bent.

Benieuwd of personal training iets voor jou is? Stuur ons even een mailtje, dan nemen we contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.