Meet the trainer: Twan

Feel Good Coach Twan Cornelissen

Iedere maand stellen we 5 vragen aan één van onze trainers en coaches. Zodat jij ze weer wat beter leert kennen. De vorige keer was het de beurt aan Jessica om een en ander met jullie te delen. Zij heeft de yogamat doorgegeven aan Twan!

Maar wat weet jij nog niet van Twan? En welke tips heeft hij voor jou? We stelden hem vijf vragen.

Als je een uur hebt om te ontspannen, wat doe je dan?

Ik kijk graag naar oude kickboks partijen. Maar als ik heel eerlijk ben en nu op dit moment een uur vrij zou hebben dan, ga ik waarschijnlijk boodschappen doen of plannen maken voor gezelligheid of vakanties, etentjes etc. Misschien een feestje stiekem tussendoor.

Wat/Wie inspireert jou?

Mohamed Ali. Zijn drive is bijzonder, zijn kennis, creativiteit met woorden. En hij kan ook aardig slaan… Dat vind ik ook wel leuk.

Zijn creatieve geest bewonder ik – hij benaderde iedere wedstrijd op zijn eigen manier. Door voorafgaand aan de wedstrijd al in het hoofd van de tegenstander te duiken en daarmee aan de haal te gaan en zijn wedstrijden te winnen. Creatief in zijn voorbereiding, en creatief in het gevecht. Fenomenaal.

Daarbij zijn eigenwijsheid in zijn manier van leven was dat ook een wijsheid. De weerstand die hij heeft gehad van buitenstanders over de keuzes die hij gemaakt heeft in het leven. Daar heb ik bewondering voor.

Daarnaast heb ik ook eindeloos veel respect voor mij stiefvader. Hoe hij mijn moeder heeft opgepikt in moeilijke tijden. Hij heeft zelf nooit de behoefte gevoeld om kinderen te krijgen, en toen had hij zomaar ineens vier jonge jochies om voor te zorgen. De stront die we hadden gezien in onze jonge jaren, daar heeft hij het zeker niet makkelijk gehad. Maar zijn drive, zijn inzichten daar hebben wij als jonge guppies zo onwijs veel van geleerd.

Wat staat er nog op jouw bucketlist?

Reizen. Ik mis het reizen. Voor corona ging ik zeker 2 maanden in het jaar met backpack de wereld rond. Door dat te doen, zo veel jaren voel ik me veel meer een wereldburger. In ’t gooi blijf ik het toch altijd lastig vinden om echt te aarden. Door de wereld rond te gaan zie je de ‘echte mensen’ zo’n verschil met ons leven hier en de mensen die verzuipen in het capitalisme.  

Dus ja, de bucketlist. Terug naar Indonesië. Het aller aller mooiste wat ik ooit in m’n leven heb gezien.

Wat wilde je worden toen je ‘jong’ was? 

Blij. Dat is wel goed gelukt.

Welke serie, film, docu raad je iedereen aan te kijken?

Dat is een film. Down to earth.

Dit gaat over een Nederlandse familie die alles opgeeft / verkoopt om te gaan reizen en de meaning of life terug te halen. Zij kozen er als gezin voor om de kids te gaan reizen en ze mee te geven wat het echte mening of life is.

Tijdens deze film / docu komen zo veel confronterende gesprekken aan bod. Je moet soms even slikken maar ik denk dat het goed is om stil te staan bij vele puntne die worden besproken. Deze familie gaat letterlijk de hele wereld voer.

Een echte aanrader!