HYROX: Uitdaging op het gebied van cardio én kracht

HYROX Feel Good Fitness Team
De standaard fitnesswereld van vroeger is al lang niet meer wat het was. Krachttraining, Cardio, Crossfit, Circuit Training & HIIT en pas sinds 2017 ook HYROX! Een geweldige combinatie tussen conditie en kracht. Wij zijn er dol op! Nog even dan vindt het komende HYROX event in Maastricht plaats. Nog net genoeg tijd om ons er weer eens goed in te verdiepen.

Wat is HYROX?

Het is een wereldwijde fitness race geschikt voor iedereen. Over de hele wereld strijden sporters in dezelfde race, op hetzelfde (verplaatsbare) parcours met op elk event tot 3.000 deelnemers. Het is de bedoeling het volledige parcours zo snel mogelijk te doorlopen. Deze combinatie van conditie, functionele training en kracht is ontstaan in Duitsland en verovert snel de hele wereld. En dus ook Hilversum! We vertellen je graag meer over HYROX en hoe je bij ons lessen kan volgen.

Is HYROX dan zoals Crossfit?

Nee. Vooral omdat competitieve Crossfit-evenementen over het algemeen voor de elite van de sport zijn. HYROX is een race gebaseerd op functionele fitheid, iets waar we allemaal mee bezig zijn in de sportschool. De bedenker wilde een competitie creëren die iedereen kan doen. Ja, je probeert wel zo snel mogelijk te zijn maar de oefeningen zijn van minder technisch niveau en veilige bewegingen voor vrijwel iedereen.

De HYROX Race

HYROX is dus een competitieve indoor fitness race waar iedereen het tegen zichzelf én tegen elke andere deelnemer in de wereld opneemt. Elke race bestaat uit 8 rondes van 1 km hardlopen en daarna een functionele fitness workout. Deze combinatie van functionele oefeningen en uithoudingsvermogen maakt HYROX uniek en toch haalbaar voor mensen met verschillende atletische en fitness achtergronden. Alle deelnemers dragen een tijdchip en ontvangen een individuele eindtijd, met vergelijkbare resultaten via de Global Rankings. Deelnemers worden onderverdeeld in verschillende onderdelen (enkel of dubbel), divisies (HYROX Vrouwen/Mannen, HYROX Pro Vrouwen/Pro Mannen) en in elke leeftijdsgroep.

Elk seizoen bereikt zijn hoogtepunt met de Wereldkampioenschappen waar alleen de aller snelste atleten van elke divisie in elke stad tegen elkaar zullen strijden.

HYROX Maastricht: Zaterdag 26 maart vindt de eerstvolgende race plaats in maart. Lijkt het je leuk om dit event bij te wonen? Stuur Irma direct een mailtje of bekijk de website!

Onze Toppers Clio, Irma en Jolieke, kunnen helaas niet meedoen 26 maart in Maastricht, maar niet getreurd want 23 april zijn ze better than ever tijdens de HYROX race in Frankfurt.

HYROX - Feel Good Fitness Factory

HYROX workout

Ze zeggen dan wel dat de race voor idereen is maar ze maken het je niet makkelijk. Zoals verteld bestaat de race uit 8 rondes van 1 km hardlopen en daarna een functionele fitness workout. Ondestaand een een bekend en slopend schema, durf jij het aan? Probeer een proefles!
1km hardlopen
1000m ski ergometer
1km hardlopen
50m slee push
1km hardlopen
50m slee pull
1km hardlopen
80m burpee broad jumps
1km hardlopen
1000m roeien
1km hardlopen
200m farmer walk
1m hardlopen
100m sandbag lunges
1km hardlopen
75 of 100 wallballs
FINISH