Fitness voor vrouwen

Je herkent het misschien wel: je wil graag fitter worden, maar je vindt sporten op een sportschool niet leuk. Je wil niet tussen allemaal afgetrainde bodybuilders rondlopen, moeten wachten op apparaten en constant twijfelen of je de oefeningen wel goed doet. 

Misschien ben je bang om jezelf te blesseren of een bestaande blessure alleen maar erger te maken. Of je hebt al zo weinig tijd, voelt je eigenlijk te moe om ook nog naar de sportschool te gaan en je weet dat je het waarschijnlijk na een paar weken of maanden weer opgeeft.

Feel Good Fitness Factory is een sportschool in Hilversum voor vrouwen. Elke week kun je bij ons meerdere Women Only-lessen volgen, van een vrouwelijke trainer.


De gevaren van te weinig bewegen

Als bovenstaande inderdaad herkenbaar is, dan ben je niet de enige! De meeste van onze leden hadden deze bezwaren voor ze lid werden. Je kent misschien de uitspraak ‘Use it or lose it’ wel. Ons lichaam is gemaakt om te bewegen, om uitgedaagd te worden. Als dat te lang niet gebeurt, kan dat vervelende gevolgen hebben. Uit onderzoek blijkt bijvoorbeeld dat een week lang onvoldoende bewegen al impact heeft op ons immuunsysteem. 

De belangrijkste gevolgen van te weinig bewegen:

 • Hart- en vaataandoeningen
 • Verzwakt immuunsysteem
 • Immobiliteit, stijfheid, blessures aan gewrichten of spieren
 • Weinig energie, groeiende vermoeidheid
 • Zwakke botten
 • Opbouw van vetweefsel
 • Slechte ademhaling
 • Slechte nachtrust
 • Opbouw van stresshormonen

 

Sporten moet motiverend en leuk zijn


Ondanks dat we weten dat bewegen gezond is, is de weg naar de sportschool voor veel mensen een drempel en dat snappen we. Wij geloven dan ook dat regelmatig sporten alleen vol te houden is als je echt gezien en gemotiveerd wordt, als er in de trainingen genoeg rekening gehouden wordt met jouw persoonlijke situatie en vooral: als het leuk is!

Dat is ook de reden dat wij small group trainingen geven. Op die manier kunnen wij in de trainingen alles stoppen wat jou gaat helpen om elke week weer met plezier te komen trainen:

 • Kleine groepen met veel persoonlijke aandacht van ervaren trainers
 • Een veilige omgeving waar iedereen welkom is en zichzelf mag zijn
 • Ook sporten met blessures of andere beperkingen
 • Niet wachten op ingewikkelde apparaten
 • Keuze uit meer dan 70 verschillende lessen van 7:00 tot 21:00 uur 
 • Totale work-out in 50 minuten
 • Motiverende trainers en leden, en een eigen coach als aanspreekpunt
 • Binnen en buiten sporten

Wat je bereikt met sporten

Zoals onze leden kunnen bevestigen heeft regelmatig sporten veel voordelen. Je hebt meer energie en uithoudingsvermogen en je voelt je fitter. Met de juiste manier van trainen, gecombineerd met de juiste voeding, bereik je sneller een gezond gewicht. En de kans is groot dat je strakker in je vel komt te zitten. En onze leden zijn het er unaniem over eens: ze zijn sporten leuk gaan vinden!

Sportschool in Hilversum voor Vrouwen

Elke week kun je bij ons meerdere Women Only-lessen volgen. Je traint in deze lessen dus met andere vrouwen en een vrouwelijke trainer. 

Fitness

De focus in de fitness voor vrouwen ligt op conditie, BBB en vooral op fitheid. Je doet veel grondoefeningen en oefeningen met je eigen lichaamsgewicht en met lichte gewichten.

Power Fitness

Conditie verbeteren, fitter worden en meer kracht en energie krijgen: Power Fitness voor vrouwen heeft raakvlakken met Crossfit, maar is minder complex. Je gebruikt je eigen lichaamsgewicht en barbells, kettlebells, dumbells en wallballs. De cardio-oefeningen doen we met bijvoorbeeld houten boxen, roeiers en touwen. De workouts zijn altijd een combinatie van kracht, conditie, coördinatie en snelheid. En fun!

Strength

Krachttraining voor vrouwen bestaat onder meer uit rustige en gecontroleerde oefeningen zoals bankdrukken, deadliften, hipthrusters, squats en lunges. De oefeningen hebben ook een positief effect op je verbranding en je stofwisseling gaat sneller. In de lessen besteden we veel aandacht aan techniek, zodat je veilig en effectief traint.

Pilates

Pilates is een effectieve training waarin je spiergroepen versterkt én rekt om een sterk en soepel lichaam te krijgen. Veel buik, billen en benen en zeker niet suf! Je werkt hard op spierniveau, maar je hartslag blijft laag.

Doordat we de gecontroleerde en bewuste bewegingen combineren met een juiste ademhaling, ontwikkel je een betere lichaamsbeheersing, coördinatie, kracht en lenigheid. Na verloop van tijd bereik je een strak en sterk lijf zonder extreme toename van het spiervolume.

Piloxing

Piloxing is een intensieve, uptempo workout waarin je continu in beweging bent. Tijd om stil te staan is er niet. Een supergave afwisselende training op lekkere muziek, die nooit saai wordt. Met Piloxing verbeter je je conditie, werk je aan spieropbouw en verbrand je ook nog eens veel calorieën.

Kom je het een keer proberen? Meld je aan voor een proefles!